Wielkanocny deser w pucharkach

Kinga Paruzel i Weronika Truszczyńska


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • 4 pucharki
  • blender/rozdrabniacz
  • patyki do szaszłyków

 

Krok 1: Przygotowujemy krem czekoladowy

Mleczko kokosowe umieszczamy w rondelku wraz z nasionkami wydrążonymi z laski wanilii i podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Czekoladę zalewamy ciepłym mlekiem i pozostawiamy na dwie minuty. Następnie dodajemy kardamon, kakao, sól oraz syrop z agawy i dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do pucharków i odstawiamy do wystudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki na około 4 godziny.

Krok 2: Łączymy składniki jadalnej ziemi

Wszystkie składniki jadalnej ziemi umieszczamy w blenderze i miksujemy aż do połączenia składników. Następnie przekładamy do miseczki.

Krok 3: Przygotowujemy pomarańczowy lukier

Aquafabę wlewamy do miski i dodajemy sok z marchewki. Następnie dodajemy przesiany cukier puder i dokładnie mieszamy około 10 minut, aż powstanie gładka i jednolita masa. Truskawki nabijamy na patyki do szaszłyków od strony szypułek. Następnie zanurzamy je w lukrze – same owoce, bez szypułek. Odkładamy na papier do pieczenia i czekamy, aż lukier zastygnie.

Na schłodzony krem w pucharkach wykładamy jadalną ziemię i wbijamy truskawki, tak aby przypominały wystające z ziemi marchewki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Czekoladowe fondue

Owoce same w sobie są pyszne, ale oblane czekoladą i obsypane orzechami smakują po prostu obłędnie! Poznaj przepis na doskonałe czekoladowe fondue!

Czekoladowe fondue

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki

Odwiedź Kuchnię Lidla i zobacz, jak Paweł Małecki przygotowuje wesołe owocowe lizaki-cudaki na Dzień Dziecka!

Owocowo-czekoladowe Lizaki-Cudaki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Przysmak czekoladowy

Słodka przekąska pełna czekolady i mnóstwa chrupiących orzechów. Bardzo smaczna i sycąca. Przygotujesz ją bez pieczenia!

Przysmak czekoladowy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Trufelki migdałowe

Eleganckie trufle z czekoladą, likierem i kakao sprawdzą się na przyjęciach, ale też jako prezent dla bliskich.

Trufelki migdałowe

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    2656 dni temu
    Ale fantastyczne włosy!!! Też takie chcę!!!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!