Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Smażymy naleśniki

Smażymy naleśniki

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Wlewamy jogurt, mleko, delikatnie ubijamy. Dodajemy mąkę, olej i łączymy całość w jednolitą masę. Z ciasta smażymy z obu stron niewielkie, delikatnie zrumienione naleśniki.

 

 

KROK 2: Łączymy składniki na syrop

Łączymy składniki na syrop

Limonkę sparzamy i ścieramy z niej skórkę oraz wyciskamy cały sok. Skórkę i sok z limonki, miód, masło, mleczko kokosowe i sok ananasowy zagotowujemy. Redukujemy na małym ogniu do otrzymania lekko zawiesistej konsystencji.

 

KROK 3: Mieszamy składniki sałatki

Mieszamy składniki sałatki

Ogórek obieramy, kroimy w plasterki o szerokości do 1 cm i mieszamy z likierem, posiekaną miętą, miodem oraz sokiem z całej limonki. Odstawiamy na 10 minut. Truskawki myjemy, kroimy na połówki lub ćwiartki, dodajemy do ogórka.

Naleśniki podgrzewamy w syropie i podajemy z sałatką.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    417 dni temu
    Pyszne

    odpowiedz

  • Wierny fan Lidla Wierny fan Lidla
    426 dni temu
    Szkoda że nie ma filmiku.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    428 dni temu
    wlewamy wodę czy mleko ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    426 dni temu
    Pomyłka :) Chodzi oczywiście o mleko :)
  • Gość Gość
    429 dni temu
    Wygląda smacznie!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram