Naleśniki śniadaniowe
Naleśniki – prezentujemy przepis na pyszne naleśniki
Naleśniki nie należą do skomplikowanych w wykonaniu dań, mimo to warto użyć sprawdzonego przepisu. Poszukajcie go w Kuchni Lidla, a dowiecie się nie tylko, jak zrobić naleśniki, ale również z czym najlepiej je podawać. Sprawdźcie koniecznie przepis na naleśniki z pstrągiem i gruszką, dzięki czemu poznacie sposób przygotowania tradycyjnego ciasta na naleśniki. A jeśli zależy Wam, aby naleśniki były naprawdę puszyste, a ciasto niezwykle delikatne w smaku, to spróbujcie ich w nowej formie – pieczonej. Przepis na pieczony naleśnik, czyli dutch baby, znajdziecie również w Kuchni Lidla. Naprawdę warto po niego sięgnąć!
Naleśniki na słodko – sprawdź nasze propozycje!
Śniadanie z naleśnikiem w roli głównej smakuje wybornie, szczególnie jeśli pozwolicie sobie na trochę słodyczy zamkniętej w pszennym placku. W tym stylu przyrządzicie amerykańskie naleśniki, czyli puszyste, pulchne, pachnące i bardzo sycące pancakes, albo francuskie naleśniki crêpes suzette z pomarańczami. Dla zainteresowanych tematem i poszukujących pomysłów na to, z czym można jadać naleśniki na słodko, Kuchnia Lidla ma kilka inspiracji. Tylko spójrzcie! Oto przepisy na naleśniki na słodko z:
- serem, a dokładniej z twarogiem: tort naleśnikowy XXL
- jabłkami: bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- bananami: pancakes szpinakowe z owocami i syropem
- borówkami: wegańskie naleśniki z borówkami lub pancakes z borówkami
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Płatki śniadaniowe z minipankejków (pancakes cereal)
Jeden z najpopularniejszych przepisów z TikToka w Twojej kuchni! Przygotuj domowe płatki z minipankejków i ciesz się smakiem wyjątkowego śniadania!

Miodowe pancakes z owocami
Dobry start w nowy dzień ma smak miodowych pancakes na bazie mąki ryżowej z ulubionymi owocami. Koniecznie powiedz im dzień dobry!

Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
Proste składniki i oryginalny sposób podania – gryczane naleśniki z szynką, serem i jajkiem, czyli galettes bretonnes, to świetny pomysł na szybki obiad, który zasmakuje każdemu!

Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!

Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
Na słodkie śniadanie lub podwieczorek – ekspresowe placuszki kokosowe według przepisu Pawła polecają się zawsze wtedy, gdy chcesz przygotować coś apetycznego, oszczędzając czas!

Naleśniki orkiszowe z miodem
Mąka orkiszowa to podstawa tych pysznych naleśników bez cukru, które przygotujesz dzięki przepisowi Pawła. Podaj je ze świeżymi malinami i miodem!

Śniadaniowe wrapy z sosem z tahini
By nie popaść w śniadaniową rutynę, przygotuj bezglutenowe wrapy Darii! Są idealne na mocno warzywny i lekki początek dnia!

Kokosowe pancakes bez glutenu
Bezglutenowa wersja amerykańskiej klasyki – spróbuj kokosowych pancakes, które przygotujesz według przepisu Kingi!

Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Naleśniki na śniadanie? Spróbuj ich w nowej formie – pieczonej! Zachwycą Cię puszystością i delikatnością!

Naleśniki z boczkiem
Daria na śniadanie serwuje boczek i jajka, czyli amerykański klasyk w nowoczesnym wydaniu!

Wegańskie naleśniki z borówkami
Kinga przygotowała kolejny wegański przepis – tym razem na naleśniki! Smakują wyśmienicie z kremem waniliowym na bazie nerkowców i słodkimi borówkami!

Puszyste racuszki z jabłkami i twarożkiem
Racuchy z jabłkami to doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek! Z miodowym twarożkiem smakują wyśmienicie!

Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!
