Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
- blender
- kostki lodu
- ręcznik papierowy
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Cukinię kroimy w słupki, marchewkę wzdłuż na ćwiartki, paprykę w krążki. Pieczarki i różyczki brokułu oraz kalafiora zostawiamy w całości.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS KOLENDROWY
Czosnek siekamy, chili kroimy na małe kawałki. Wkładamy do misy moździerza i ucieramy. Dodajemy posiekaną kolendrę, sok z cytryny i syrop z agawy. Całość ucieramy. Łączymy z pozostałymi przyprawami i dobrze mieszamy z jogurtem.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS CURRY
Plastry ananasa blendujemy na gładki mus. Łączymy z jogurtem, majonezem, sokiem z limonki. Dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Posypujemy pestkami granatu i posiekaną miętą.
Krok 4: SMAŻYMY WARZYWA W TEMPURZE
Jajko mieszamy z zimnym piwem. Dodajemy suche składniki i mieszamy energicznie, by nie powstały grudki, dodajemy kostki lodu.
Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni. Warzywa zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Z nadmiaru tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym.
Krok 5: PODAJEMY WARZYWA
Warzywa w tempurze podajemy z sosami.
Zobacz podobne
przepisy
Ryż z warzywami
Ryż z warzywami smakuje wyjątkowo dzięki dodaniu podprażonych orzechów i soku z pomarańczy!
Gofry wytrawne z warzywami
Gofry smakują doskonale także bez słodkich dodatków – zamiast nich podsmażone warzywa i ziołowy serek!
Krewetki w tempurze
Krewetki w chrupiącej tempurze to pyszna i łatwa w przygotowaniu przekąska!
Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
Mango, warzywa, ryż i curry, to połączenie, które zawsze smakuje. Podane w towarzystwie masła orzechowego przypadną ci do gustu na dłużej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Quesadillas z awokado
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Krewetki w tempurze
- Zielone warzywa smażone z tofu
- Zielone falafele z sosem tahini
- Placuszki z kukurydzy z sosem jogurtowym
- Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
- Ramen
- Meze – grecki talerz przystawek
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Sylwestrowe jajka faszerowane
- Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
- Pęczotto z górskim serem i kurkami
- Jagodowe mascarpone
- Krupnik
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- Łosoś w sosie curry
- Kanapki na śniadanie
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Ciasto czekoladowo-owsiane
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Naleśniki z farszem
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1490 dni temu
Da się czymś zastąpić piwo?
odpowiedz
1489 dni temu
Jeśli chcesz zastąpić piwo polecamy zajrzeć tutaj: https://kuchnialidla.pl/warzywa-w-tempurze :)
1753 dni temu
Czym w tym przypadku można zastąpić jajko w przepisie na tempurę, aby przepis był wegański?
odpowiedz
1753 dni temu
Kingo, możesz po prostu pominąć jajko lub do mokrych składników dodać mniej więcej 3 łyżki aquafaby, czyli wody po ciecierzycy.