
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
- blender
- kostki lodu
- ręcznik papierowy
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Cukinię kroimy w słupki, marchewkę wzdłuż na ćwiartki, paprykę w krążki. Pieczarki i różyczki brokułu oraz kalafiora zostawiamy w całości.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS KOLENDROWY
Czosnek siekamy, chili kroimy na małe kawałki. Wkładamy do misy moździerza i ucieramy. Dodajemy posiekaną kolendrę, sok z cytryny i syrop z agawy. Całość ucieramy. Łączymy z pozostałymi przyprawami i dobrze mieszamy z jogurtem.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS CURRY
Plastry ananasa blendujemy na gładki mus. Łączymy z jogurtem, majonezem, sokiem z limonki. Dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Posypujemy pestkami granatu i posiekaną miętą.
Krok 4: SMAŻYMY WARZYWA W TEMPURZE
Jajko mieszamy z zimnym piwem. Dodajemy suche składniki i mieszamy energicznie, by nie powstały grudki, dodajemy kostki lodu.
Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni. Warzywa zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Z nadmiaru tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym.
Krok 5: PODAJEMY WARZYWA
Warzywa w tempurze podajemy z sosami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Camembert z grilla
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Chłodnik z botwiny
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
1744 dni temu
Da się czymś zastąpić piwo?
odpowiedz
1744 dni temu
Jeśli chcesz zastąpić piwo polecamy zajrzeć tutaj: https://kuchnialidla.pl/warzywa-w-tempurze :)
2008 dni temu
Czym w tym przypadku można zastąpić jajko w przepisie na tempurę, aby przepis był wegański?
odpowiedz
2008 dni temu
Kingo, możesz po prostu pominąć jajko lub do mokrych składników dodać mniej więcej 3 łyżki aquafaby, czyli wody po ciecierzycy.