zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: SMAŻYMY MIĘSO

Mięso mielone smażymy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy dobrze się przesmaży, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek.

Doprawiamy pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili. Mieszamy i przesmażamy.

Krok 2: DODAJEMY POMIDORY I BULION

Do mięsa z warzywami dodajemy pomidory pelati. Całość dokładnie mieszamy. Zagotowujemy, a następnie zalewamy bulionem. Ponownie zagotowujemy i gotujemy ok. 10 minut, by smaki się połączyły.

Krok 3: DODAJEMY POZOSTAŁE WARZYWA

Do gotującej się zupy dodajemy sparzoną kukurydzę, papryki pokrojone w kostkę i czerwoną fasolę. Zagotowujemy.

Krok 4: DOPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ

Zupę doprawiamy pieprzem i sokiem z limonki. Dodajemy drobno posiekaną kolendrę. Mieszamy i gotujemy ok. 3-4 minut.

Podajemy z cząstkami limonki i listkami świeżej kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    20 dni temu
    Czy może być kukurydza konserwowa z puszki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    17 dni temu
    Można użyć konserwowej :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram