WŁOSKIE SZYNKI, MAKARONY I GORGONZOLA

KWINTESENCJA WŁOSKIEJ KUCHNI

Długo dojrzewające szynki włoskie

Intensywne w smaku długo dojrzewające szynki znane są już od starożytności. Dobrej jakości mięso, sól morska, kilkanaście miesięcy oczekiwania – niezmienna od wieków receptura stanowi chlubę mieszkańców m.in. Parmy i San Daniele del Friuli. Efekt zachwyca smakoszy na całym świecie!

Świeże makarony w Kuchni Lidla

Włoska kuchnia bez wątpienia kojarzy się z doskonałą pastą. Koniecznie al dente! W ojczyźnie spaghetti istnieją nawet sklepy, w których można kupić tylko i wyłącznie świeży makaron. Makarony wykonane wg tradycyjnej receptury znajdziesz teraz także w Lidlu!

Gorgonzola pikantna czy łagodna?

Kuchnia południa Europy słynie z aromatycznych produktów. Poza szynką popularne są także miękkie, podpuszczkowe sery pleśniowe. W tym tygodniu Stefano Terrazzino i Karol Okrasa wybrali się w kulinarną podróż do Włoch. Efekt? Dwa świetne przepisy łączące w sobie makaron, długo dojrzewającą szynkę oraz aromatyczny ser gorgonzola. Koniecznie spróbuj, bo oryginalne włoskie produkty kupisz teraz w supercenie!

STEFANO TERRAZZINO W KUCHNI LIDLA

WIELKIE WŁOSKIE GOTOWANIE

Stefano Terrazzino uczy włoskiego gotowania


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!