zobacz film

Milo Kurtis

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Łączymy składniki marynaty

Cukinię kroimy w plastry, czerwoną cebulę w kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni, a następnie podsmażamy warzywa do zarumienienia. Posypujemy oregano. Fetę kroimy w kawałki.

 

 

Krok 2: Faszerujemy pitę

 Farsz nakładamy na schab

Rozkrawamy pitę i wkładamy do niej usmażone warzywa oraz ser feta. Przyprawiamy oregano i posypujemy posiekanym koperkiem. Pitę zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 5 minut.

 

 

Krok 3: Przygotowujemy sałatkę

Łączymy składniki marynaty

Warzywa kroimy w duże kawałki. Rozkruszamy fetę, dodajemy oliwki. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy oregano i polewamy oliwą. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

  • Poselnasejm Poselnasejm
    242 dni temu
    pyszne XD

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram