zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj 

  • 4 wysokie szklanki
  • 4 słomki
  • blender kielichowy
  • spieniacz do mleka
  • rękaw cukierniczy

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY KORZENNE PURÉE Z DYNI

Podpieczoną i zmiksowaną dynię łączymy w rondelku z mleczkiem kokosowym, gałką muszkatołową, cynamonem i cukrem. Podgrzewamy i dokładnie mieszamy składniki.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DYNIOWE LATTE

W drugim rondelku podgrzewamy napój sojowy. Na dno szklanki wlewamy ciepłe korzenne purée i dodajemy espresso. Napój sojowy spieniamy i również przelewamy do szklanki. Gotowe latte posypujemy z wierzchu cynamonem.

Krok 3: PRZYZGOTOWUJEMY DYNIOWY MILKSHAKE

Korzenne purée łączymy w kielichu blendera z bananem, mlekiem oraz jogurtem i miksujemy na gładką masę, którą następnie przelewamy do wysokiej szklanki. Milkshake dekorujemy z wierzchu ubitą i schłodzoną śmietanką kokosową, szprycowaną za pomocą rękawa cukierniczego, oraz drobno pokruszonymi ciasteczkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram