Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- formę do muffinów
- piekarnik rozgrzany do 180°C
- blender
KROK 1: Przygotowujemy suche składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy sól, cynamon, proszek do pieczenia i nasiona chia. Mieszamy. Kroimy jabłka w kostkę, dodajemy do suchych składników i mieszamy.
KROK 2: Przygotowujemy mokre składniki
Do drugiej miski wlewamy napój sojowy, następnie dodajemy połamane na kawałki banany. Masę blendujemy.
KROK 3: Przygotowujemy babeczki o 3 smakach
Mokre składniki dodajemy do suchych. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dajemy borówki, do drugiej – pokrojone w kostkę truskawki, do trzeciej – posiekaną czekoladę i orzechy.
KROK 4: Pieczemy babeczki
Masy przekładamy do formy do muffinów. Nakładamy po sam brzeg. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy ok. 35 minut na złoty kolor.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Pożywne szkolne bułeczki z szynką
Miękkie, puszyste muffiny pełne wartościowych składników. Lekka i sycąca przekąska dla dużych i małych.
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
Muffiny przygotujesz także z mąki orkiszowej! Z dodatkiem orzechów włoskich smakują wyśmienicie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Płatki owsiane i granola
- Pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
- Roladki z tortilli
- Żółta pasta curry
- Guacamole z pomidorami
- Jaglanka z truskawkami i chałwą
- Kompot agrestowy
- Jadłospis malucha: 4 przepisy
- Wegańskie hot dogi w domowych bułkach
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Marynowana cukinia słodko-kwaśna
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Ciasto marchewkowe
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Czekoladowe ciastka whoopie pies
- Placek cebulowy
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Fasolka szparagowa z gremolatą
- Makaron chow mein z woka
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Jajka po turecku z chlebkami z patelni
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
Komentarze (11)
937 dni temu
Mi też niestety nie wyszły, a robiłam zgodnie z przepisem... zbyt mokre, mdłe..kompletnie nie nadały się do jedzenia. Dodatkowo, wyszło ich na tą porcję o wiele więcej niż 6 sztuk...
odpowiedz
992 dni temu
Beznadziejny przepis. Babeczki wyszły mokre, bez smaku. Nie polecam.
odpowiedz
1114 dni temu
Fajnie by było żeby przy przepisach podawać kaloryczność dań 😉 dużo osób na to zwraca uwagę. Przepis super na pewno nieraz go wykorzystam 🙂
odpowiedz
1114 dni temu
Magdo, cieszymy się, że babeczki się sprawdzają! Jeśli zaś chodzi o kaloryczność dań, sugestie podobne do Twojej pojawiały się na tyle często, że postanowiliśmy wprowadzić tabele wartości odżywczych wraz z kalorycznością dań, które od niedawna umieszczamy przy każdym przepisie :) Znajdziesz je przy nowszych recepturach publikowanych na portalu.
1416 dni temu
Czy można rozdrobnić płatki owsiane, zmiksować, dodać w formie mąki owsianej?
odpowiedz
1414 dni temu
Drogi Gościu, możesz zmiksować płatki, jednak wtedy babeczki będą miały bardziej zbitą strukturę i nie będą chrupiące. Zdecydowanie zalecamy pozostawienie płatków w całości ;)
1701 dni temu
Muffiny wyszły przepyszne, a co najważniejsze skoro są śniadaniowe- sycą! Wszystkim domownikom bardzo zasmakowały, w tym części niewegańskiej :) Napewno na stałe zagości w naszej kuchni.
odpowiedz
1783 dni temu
Pani Kingo, świetny przepis jak zawsze! Zrobię mojej Córce - nastoletniej Wegance do szkoły! DZIĘKI!!!
odpowiedz
1782 dni temu
Pozdrawiamy Mamę i Córkę :)
1786 dni temu
Czy można napój sojowy zastąpić zwykłym mlekiem?
odpowiedz
1785 dni temu
Pewnie, na zwykłym mleku będą równie pyszne :)
zobacz wszystkie