Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- obieraczkę do warzyw
- szklaną, prostokątną formę
Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy
Pomarańcze kroimy na pół i wyciskamy. Sok przelewamy do rondla. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Ćwiartki kroimy w kostkę i wrzucamy do soku. Dodajemy miód i wszystko razem zagotowujemy. Następnie gotujemy do miękkości przez 5-7 minut, cały czas mieszając. Doprawiamy cynamonem i studzimy.
Krok 2: Łączymy biszkopty z musem jabłkowym
Podłużne biszkopty rozkładamy w szklanej, prostokątnej formie. Przykrywamy równomiernie schłodzonym musem jabłkowym.
Krok 3: Dodajemy krem
Śmietankę ubijamy na sztywno, dosypując cukru waniliowego. Dodajemy jogurt i krótko mieszamy. Krem rozkładamy na musie z jabłek. Tiramisu wstawiamy pod przykryciem do lodówki co najmniej na 2 godziny. Przed podaniem posypujemy wiórkami czekoladowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie tofumisu
Biszkopt bez dodatku jajek, tofu i olej kokosowy. Z tych składników przygotujesz pyszne, słodkie, a przede wszystkim wegańskie – tiramisu!
Torcik serowy à la tiramisu
Przygotuj deser Pawła Małeckiego, inspirowany włoskim tiramisu!
Tiramisu ze śliwkami
Wypróbuj oryginalny przepis na tiramisu w zupełnie nowej odsłonie – ze śliwkami, twarogiem i biszkoptami!
Tiramisu
Kawa, mascarpone i amaretto – prawdziwa klasyka deserów we włoskim stylu! Sprawdź też wersję z malinami, którą pokochają dzieci!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Kurczak po indyjsku
- Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
- Tiramisu ze śliwkami
- Torcik serowy à la tiramisu
- Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
- Królik w prawdziwkach z majerankiem i pieczonym topinamburem
- Tort makowy z musem z czarnych porzeczek
- Pierogi z jagodami
- Koktajl tiramisu
- Tarta z boczkiem, porem i fasolką szparagową
- Tiramisu z krówkami, malinami i solą morską
- Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
- Łosoś gotowany na parze z warzywami z purée z groszku
- Tarta Tatin z szalotkami i serem pleśniowym
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
- Zielone warzywa z dipem romesco
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Pączki z jabłkami i żurawiną
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Kotleciki z tofu
- Strudel makowy
- Gofry wytrawne z warzywami
- Gwiazdki Czar
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Krewetki na cukinii
- Kiełbaski w papryce
Komentarze (0)