Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szpinak przesmażamy na maśle z posiekanym ząbkiem czosnku i odrobiną soli i pieprzu. Pod koniec smażenia dorzucamy pokrojony w kostkę ser, chwilę mieszamy i odstawiamy z ognia.
Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószamy solą i pieprzem, nakładamy na każdy farsz szpinakowo-serowy. Orzechy siekamy i posypujemy nimi filety. Pstrąga wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 25 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
Kuchnia Lidla zaprasza na wielką ucztę. W roli głównej: pstrąg łososiowy.
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
- Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Kanapki według Karola Okrasy
- Krem z dyni
- Faszerowane jajka z pistacjami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- Burger z kurczakiem i mozzarellą
- Pilaw z roladkami z cukinii
- Piersi kaczki faszerowane pieczarkami i serem pleśniowym
- Sałatka ziemniaczano-szparagowa z majonezem i limonką
- Ceviche z tuńczyka w puszce
- Ciastka z grzybami
- Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i duszoną cebulką
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Brownie z chałwą
- Pierogi z mięsem
- Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
- Ekspresowe bułeczki śniadaniowe
- Gyros z jagnięciny z chlebkiem pita
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Sałatka z arbuzem, melonem i mozzarellą
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Smażone ziemniaki z warzywami z sosem balsamico
- Soczewiaki z pieczarkami i kwaśną śmietaną
- Wegańskie kotlety mielone z fasoli i pieczarek
- Pesto z papryki
- Glazurowana szynka z ziemniakami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (14)
1560 dni temu
Proszę o pisanie przepisów dla laików :) Przy okazji pytanie: piec pod przykryciem czy bez?
odpowiedz
1559 dni temu
Piec bez przykrycia ;)
2136 dni temu
@ Gość Bo dałeś za dużo soli ;]
odpowiedz
2443 dni temu
Danie za słone - nie polecam
odpowiedz
2227 dni temu
mniej soli nie boli
2149 dni temu
Boś przesolił lub użył kiepskiej fety :P
3185 dni temu
Proponuję trochę więcej czosnku i skropić szpinak sokiem z limonki
odpowiedz
3680 dni temu
Świetny przepis!
odpowiedz
3897 dni temu
Dziękujemy Sylwio, możesz jeszcze wypróbować przepis na pstrąga według Pascala: https://kuchnialidla.pl/filet-z-ptraga-lososiowego-z-sosem-maslanym-i-zapiekanka-baklazanowo-pomidorowa
odpowiedz
3936 dni temu
Kolejny super przepis z Kuchni Lidla! Uwielbiam łososia a ten jest przepyszny, gorąco polecam! Pozdrawiam
odpowiedz
2618 dni temu
To pstrąg !!!
4164 dni temu
Kolejny pyszny przepis ze szpinakiem. Dałam migdały zamiast orzechów, pycha :)
odpowiedz
4227 dni temu
Dzieki za podpowiedz. Robiłam juz to danie w wersji z migdałami. Pychotka!Sugeruje dodanie bagietki z masłem czosnkowym pokrojonej na kawałki na ciepło jako dodatek oczywiście!Super danie na kolacje lub obiadek.Aha! zwykła feta tez jest ok
odpowiedz
4257 dni temu
Proponuje zamiast orzechów dodać migdały w płatkach. Jeszcze lepszy smak!!!
odpowiedz
zobacz wszystkie