Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy składniki sałatki
Orzechy włoskie siekamy. Pomarańcze obieramy, usuwając również białą, wewnętrzną skórkę. Miąższ wykrawamy z błonek, zbierając przy tym sok. Resztę pomarańczy dokładnie wyciskamy. Rukolę myjemy. Buraki osączamy i kroimy na małe paski. Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plasterki. Mieszamy z 3 łyżkami wyciśniętego soku pomarańczowego.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
4 łyżki soku pomarańczowego łączymy z espresso, olejem, oliwą z oliwek, miodem i octem, doprawiamy solą i ewentualnie większą ilością miodu. Składniki sałatki mieszamy z dressingiem. Kulki mozzarelli osączamy, obtaczamy w orzechach włoskich i podajemy z sałatką.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
Koniecznie sprawdź prosty przepis na sałatkę idealną na imprezę! Wypróbuj pyszny przepis Okrasy!
Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
Sycąca sałatka z indykiem, burakami i orientalnym mleczkiem kokosowym!
Sałatka z buraków z miętą i serem
Buraki, mięta i sera. Z takich składników stworzył Karol niezwykłą i pyszną kompozycję, której musisz spróbować.
Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
Poznaj nowoczesne połączenie smaków! Pomelo, pieczony burak i wędzony łosoś doskonale się ze sobą komponują.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
- Sylwestrowe „lane” chrusty
- Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym
- Naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka
- Naleśniki z syropem kawowym
- Brownie z buraków
- Frytki warzywne z trzema sosami
- Halloweenowe jajka z dipem z awokado
- Kawowy dacquoise z kremem
- Tort naleśnikowy z kremem i owocami
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- 3 dania z awokado: lody, chlebek i makaron
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Lody truskawkowo-miętowe
- Zimowa surówka z czerwoną kapustą, orzechami włoskimi i pomarańczami
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
- Pasta jajeczna z awokado
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- Gnocchi z burakiem
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Maślane rogaliki
- Zimowa sałatka z kaszy gryczanej
- Sałatka z kaszą i kabanosami
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Komentarze (0)