Zupa fasolowa
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: GOTUJEMY FASOLKĘ

Fasolkę zalewamy 850 ml wody. Gotujemy ok. 5 minut pod przykryciem.

Krok 2: KROIMY WARZYWA I GOTUJEMY ZUPĘ

W tym czasie kroimy marchewkę i seler naciowy, siekamy cebulę oraz czosnek. Całość, razem z przyprawami, sosem sojowym i oliwą, dodajemy do garnka. Gotujemy ok. 40 minut.

Krok 3: DOPRAWIAMY I PODAJEMY ZUPĘ

Po ugotowaniu doprawiamy dodatkowo pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną pietruszką. Opcjonalnie: podajemy z kromką świeżego pieczywa.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!