Typ dania - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Krem z brązowych pieczarek z gremolatą
Aromatyczny krem z brązowych pieczarek i borowików, czyli kwintesencja jesieni w misce, która dzięki dodatkowi gremolaty nie traci na świeżości. Przygotuj to danie i sprawdź, jak smakuje to wyjątkowe połączenie smaków.
Sos kurkowy
Aromatyczny sos kurkowy z cebulką, czosnkiem i śmietaną, idealny do podania z ulubionym kawałkiem mięsa lub makaronem.
KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
Zachowaj smak kurek na cały rok! Przygotuj przetwór w zalewie z octu jabłkowego według przepisu Kingi!
KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
Poznaj przepis na marynowane w klasycznej zalewie octowej kurki. Świetne jako dodatek do dań!
Faszerowane pieczarki portobello
Grzyby są tutaj bazą, ale możesz je zamienić na cukinię, bakłażana czy paprykę: szpinakowy farsz sprawdzi się w duecie z każdym z tych warzyw! Połącz jego składniki i pozwól, by ser scamorza, cudowny zamiennik mozzarelli, stopił się i dopełnił reszty.
Boczniaki po kaszubsku
Musimy ostrzec – od tego słoika nie sposób się oderwać! Boczniaki po kaszubsku w wegańskiej wersji to propozycja nie do odrzucenia. Aromatyczna i niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu nie tylko osobom na diecie roślinnej!
Kremowa zupa z pieczonymi grzybami
Ta zupa to gwarancja udanego obiadu! Kremowa, charakterna, wyrafinowana, bardzo aromatyczna, a jednocześnie niezwykle prosta w przygotowaniu! Koniecznie wypróbuj ten przepis.
Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
Kanapki na ciepło są podwójnie pyszne! Wegańskie panini wg przepisu Kingi przekona do siebie każdego smakiem smażonych boczniaków i aksamitnym sosem aioli. Spróbuj!
Szarpane boczniaki à la pulled pork
Boczniaki są świetnym zamiennikiem mięsa, a do tego smakują wybornie! Odkryj ich możliwości, przygotowując szarpane boczniaki wg przepisu Kingi.
Wegański falafel burger z portobello
Całkiem nowa odsłona wegańskich burgerów z grilla! Przygotuj bułki z kapeluszy pieczarek portobello i zamknij między nimi pyszne kotleciki falafel oraz moc świeżych warzyw. Mniam!
Wegańskie tacos z szarpanymi boczniakami i surówką
Szarpane boczniaki to fantastyczna, roślinna alternatywa dla tradycyjnego pulled pork. Wypróbuj przepis Kingi na tacos ze świetną surówką z kapusty kiszonej
Zupa grzybowa z makaronem
Wykorzystaj najsmaczniejsze skarby lasu, by przygotować najlepszą zupę grzybową z makaronem – na święta lub na wyjątkowy obiad dla bliskich!
Najsmaczniejsze wegetariańskie dania
Kuchnia Lidla jest pełna wegetariańskich przepisów. To właśnie tutaj znajdziecie mnóstwo pomysłów na dania wegetariańskie, a wśród nich są m.in. takie jak: leczo, pizza czy lasagne w wersji wegetariańskiej. Przekonajcie się, że wszystkie potrawy, które dotychczas znaliście i przyrządzaliście na obiad czy kolację, mogą mieć swoją wegetariańską wersję. Z przepisami na wegetariańskie dania Kuchni Lidla wszystko wydaje się prostsze i nabiera smaku. Nie wahajcie się więc dłużej i spróbujcie wegetariańskich:
- burgerów:
- kotletów:
- gołąbków:
- zapiekanek:
- sałatek:
Pomysły na obiad wege – sprawdź nasze propozycje
Wegetariańskie przepisy to prawdziwa kopalnia pomysłów na obiady. Jeśli więc kolejny raz stoicie przed dylematem, co tym razem przygotować do jedzenia, to sięgnijcie po wegetariańskie przepisy na obiad Kuchni Lidla. Wśród nich znajdziecie przepisy na potrawy z makaronu, jak np. tagliatelle z kurkami i pistacjami, ale także będziecie mogli zapoznać się z typowymi przepisami na popularne specjały wege, do których zalicza się przede wszystkim falafele, tj. smażone kotleciki z ciecierzycy, np. zielone falafele z sosem tahini; pity z falafelami. Inspiracji na obiady wegetariańskie nie ma końca! Sprawdźcie, jakie rodzaje dań wegetariańskich możecie przygotować na obiad z Kuchnią Lidla:
- zupy wegetariańskie:
- makarony wegetariańskie:
- curry wegetariańskie:
- mączne dania wegetariańskie:
Spróbujcie koniecznie i zasmakujcie kuchni vege!